Skip to main content

Kiinteistötekniikka Ykkönen Oy

Tilojen, ilmalämpöpumppujen ja ilmanvaihtokanavien puhdistus ja dekontaminointi

Teemme tilojen, ilmalämpöpumppujen ja ilmanvaihtokanavien puhdistusta ja dekontaminointia pääsääntöisesti Savon, Keski-Suomen ja Pirkanmaan alueilla. XHOME-menetelmässä nestemäinen vetyperoksidi muunnetaan kaasumaiseen olomuotoon huipputarkan ja valvotun prosessin avulla, jossa vetyperoksidikaasu levitetään haluttuun tilaan tai kohteeseen. Kaasun hajottua jäljelle jää vain vettä ja happea, eli kyseessä on turvallinen menetelmä. Käytettävät laiteet ovat täysin kotimaista tuotantoa. Osassa laitteiden kehitystyössä on ollut mukana myös mm. VTT.

Kaikki asiantuntijamme ovat koulutettuja ja auktorisoituja käyttämään XHOME-menetelmää.

Tilojen ja kokonaisten kiinteistöjen dekontaminointipuhdistukset

Teemme tilojen ja kokonaisten kiinteistöjen dekontaminointipuhdistuksia. Puhdistus kestää muutamasta tunnista muutamaan vuorokauteen, ja sillä saadaan mm. pelastettua homeen tai esimerkiksi sädesienen saastuttamat tavarat ja tilat. Menetelmä on turvallinen, ja puhdistuksen jälkeen tilaan voidaan palata normaalisti, eikä vetyperoksidista jää puhdistettuun tilaan jäänteitä.

Puhdistus tulisi suorittaa esim.

  • Homesaneerauksen jälkeen
  • Jätevesivahinkojen jälkeen
  • Kalmasiivouksen jälkeen
  • Muissa home- tai mikrobivaurioissa

Lue YLEn artikkeli palvelukodin irtaimiston dekontaminointipuhdistuksesta

Lataa tuotekortti

Ilmalämpöpumpun puhdistukset

Menetelmää voidaan käyttää myös ilmalämpöpumpun puhdistuksessa. Tällöin sisäyksikölle suoritetaan ensimmäisenä mekaaninen puhdistus, jonka jälkeen sisäyksikkö dekontaminoidaan. Dekontaminointi on puhdistusmenetelmä, joka poistaa kaikki homeet, hiivat, bakteerit ja virukset. Näin pumppuun ei jää esimerkiksi homeitiöitä, jotka voisivat lähteä suodattimissa tai muualla kasvamaan, aiheuttaen huonoa sisäilmaa. Kunnollinen ja oikein tehty puhdistus säännöllisesti suoritettuna takaa laitteen pitkäikäisyyden, sekä puhtaan ja hyvän sisäilmanlaadun.

Puhdistushuolto kestää noin tunnin. Puhdistushuolto tulisi suorittaa kaksi kertaa vuodessa, syksyllä lämmityskauden alkaessa ja keväällä lämmityskauden loppuessa.

Lataa tuotekortti

Ilmanvaihtokanavien puhdistukset

Lisäksi tarjoamme laadukasta ilmanvaihtokanavien puhdistusta, niin isoihin kuin pieniin kohteisiin. Säännöllinen ja vähintään 10 vuoden välein suoritettu ilmanvaihtokanavien puhdistus parantaa sisäilman lisäksi rakennuksen energiatehokuuta ja paloturvallisuutta.

Dekontaminointi suoritetaan harjauksen jälkeen ja se viimeistelee puhdistusprosessin poistamalla kaiken mitä harjaus ei poista, kuten homeet, hiivat, bakteerit ja virukset. Suositellaan erityisesti tehtäväksi, mikäli kiinteistössä asuu astmaatikkoja, allergikkoja tai haluat muuten vain varmistua täysin puhtaan sisäilman tuotosta kiinteistöösi. Puhdistus tulee tehdä myös sisäilmasaneerauksen jälkeen, jotta ilmanvaihtokanaviin ei jää sisäilmaa heikentäneitä partikkeleita.

Lataa tuotekortti

Tuholaistorjunta

Tuholaistorjunnalla pidämme ei toivotut hyönteiset ja eläimet poissa asuintiloista, isommista kiinteistöistä tai vaikkapa loma-asunnoista.

Suoritamme itse torjunnan käyttäen laadukkaita menetelmiä ja tämän lisäksi poistamme tarvittaessa dekontaminointi-menetelmällä tuholaisten jättämät bakteerit ja virukset.

Lataa tuotekortti

Kysymyksiä ja vastauksia

1. Mitä tarkoittaa dekontaminointi?
Desifioinnin ja dekontaminoinnin ero on se, että desifioinnissa vähennetään jotain haluttua ongelmaa ja dekontaminoinnissa poistetaan ko. ongelma. XHOME-menetelmässä nestemäinen vetyperoksidi muunnetaan kaasumaiseen olomuotoon huipputarkan ja valvotun prosessin avulla, jossa vetyperoksidikaasu levitetään haluttuun tilaan tai kohteeseen. Kaasun hajottua jäljelle jää vain vettä ja happea, eli kyseessä on turvallinen menetelmä. Käytettävät laiteet ovat täysin kotimaista tuotantoa. Osassa laitteiden kehitystyössä on ollut mukana myös mm. VTT.

2. Onko menetelmä hyvä ja turvallinen?
XHOME-menetelmä on tehokas tuhoamaan bakteerit, virukset, homeitiöt ym. Kaasun hajottua jäljelle jää vain vettä ja happea, eli kyseessä on turvallinen menetelmä, jolloin mitään jatkokäsittelyä tai siivousta ei tarvita. Menetelmä on myös äärimmäisen materiaaliystävällinen, minkä ansiosta sillä voidaan puhdistaa turvallisesti jopa kaikkein herkintä elektroniikkaa. Vain koulutetut asiantuntijat voivat käyttää menetelmää.

3. Mihin XHOME-menetelmää voi käyttää?
Menetelmää voidaan käyttää tilojen (terveydenhuolto, elintarviketeollisuus, huoneistot ym.), ilmanvaihtokanavien, irtaimiston ja jopa ilmalämpöpumpun sisäyksikön puhdistukseen. Kyseessä on patentoitu menetelmä.

4. Mitä on huomioitava ennen XHOME-työn suoritusta?
Tilat ja esineet on oltava peruspuhtaita, esimerkiksi pölyt ja näkyvä irtolika on poistettava. Ruoka-aineet ja kasvit pitää siirtää pois tiloista tai suojata. Lämpötilan on oltava vähintään +20 C.

5. Epäilen sisäilmaongelmaa, mitä tehdä?
Aivan ensiksi sisäilmaongelma tulee todeta. Matalan kynnyksen ensitutkimus on mahdollista suorittaa XHOME-urakoitsijan toimesta sensorointitekniikalla ja kasvatettavien pyyhkäisynäytteiden avulla avaamatta rakenteita.

XHOME-menetelmä poistaa seuraukset, ei syytä. Rakenteet ja vauriot tulee olla korjattuna ammattilaisen toimesta ensin, minkä jälkeen me puhdistamme ja poistamme pinnoille kiinnittyneet homeitiöt. Näin homesaneeraus ja sen jälkitoimet on suoritettu loppuun asti kunnolla ja voidaan varmistua, etteivät homeitiöt aiheuta enää terveydellisiä haittoja sekä ettei homevaurio pääse uusiutumaan.

Soita ja kysy lisää. Juha 040 5244 879
Pikayhteydenotto

040 5244 879, Juha Jauhiainen
juha@kt1.fi

Pikayhteydenottopyyntö